Kogebogen

 

Brændenælde pesto!

2 fed hvidløg.                                                                                                                 

Friske små skud..

En god del ca. 4-5 spsk. parmesanost.
2-3 spsk. Mandler el. hasselnødder.

Det er vigtig at brændenælderne ikke overdøves af en for kraftig nøddesmag. Det synes jeg mandler og hasselnødder er gode til ikke at komme til at gøre.
3 spsk. Citronsaft.
Du kan sagtens rive en anelse skal med, det er aroma på højt plan, som hvis du er nøjsom med, kan tage din pesto ind i himlen…
1 -2 dl. Olivenolie
afhængig af den ønskede konsistens.
Brug en god olie, det er så dumt at gå på kompromis..
Salt og peber.
 
200-300 g brændenælder

4-6 håndfulde (de friske skud). Alt efter hvor store hænder du har..

Skyl de friske brændenælder og hæld kogende vand over. Lad det trække i 5 min. Hæld vandet fra og blend brændenælderne med ost, nødder, citronsaft, olie.
Brændenælderne må ikke koges til smat, derfor er 5.min rigelig til at de stadig kan bevare deres smag og styrke..
Smag til med salt og peber.
Jeg bruger en stavblender, men man kan sagtens lave pestoen i en morder , eller en smart køkkenmaskine..!!
Husk at vaske og afkoge de glas eller krukke, du skal hælde pestoen op i.
 Jeg vil tilføje at; Man kan altså sagtens putte mere af det ene eller andet i sin pesto, det er i sidste ende et spørgsmål om at ramme den konsistens og smag, man selv bedst kan lide.