Der sker noget derude

 

 

Skovene_4
Klik på billedet & besøg Teglstrup Hegn..

I foråret afholdte jeg en sansetur i Teglstrup hegn ved Helsingør. Jeg havde et hold af meget interesserede folk, som jeg tog med på en smags, dufte og sanse oplevelse i hegnet. Foråret er helt fantastisk, fordi det har alle de små nye skud som ofte er dem der er gode at bruge i maden. Masser af den ukrudt vi har i naturen indeholder store mængder af vitaminer. Mælkebøtteblade er eksempelvis  rige på A- og C-vitamin og mineralet kalium. Det er små granskud også. De fleste urter/ukrudtsplanter bruges som lægemiddel, men rigtig mange af dem, er vidunderlige at bruge som tilbehør i maden, eller lave produkter såsom syltning, sirup, pestoer, lagt saltlage, og mange andre ting. Jeg lavede i forbindelse med sanseturen, en mælkebøtte sirup, og en brændenælde pesto og serverede afslutningsvis med en tapas anretning, hvor begge dele indgik, sådan at folk kunne få en anderledes smagsoplevelse af de forskellige ting, vi havde smagt, duftet,  og mærket på  .. Det er ikke raketvidenskab at bruge af naturens spisekammer, og det behøver heller ikke være forbeholdt en fancy “Ny Nordisk” kogekarl og hans fornemme restaurant at kunne brille med ukrudt, men indimellem kræver det lidt inspiration at få sig selv motiveret til at bruge af de råvarer der er til rådighed rundt omkring.. Vi er blevet rigtig gode til at komme ud i skoven og samle svampe, og jeg tror også rigtig mange mennesker er begyndt også at samle spirer, rødder og skud om foråret, og bruge forskellige ting som supplement i salater m.m.

Brændenælde Pesto                                                                                                                                               Klik på billedet.. Her finder du opskrift i kogebogen.
11205958_960285327335037_6210475709998157965_n
Mælkebøtte Sirup                                                                                                                                                    Også denne lækre ting findes i kogebogen..

 

 

Reklamer